Mountaineering

Filter

Pris

Visar 1 - 6 av 6 riktigt feta varor!

TA DIN SKIDÅKNING UT PÅ GLACIÄRERNA

Ta din skidåkning till nästa nivå, genom att ge dig ut på de största bergen och glaciärerna. För att ta din åkning ut på de stora bergen och glaciärerna kräver det lite extra kunskap och extra utrustning. Utrustning du normalt inte behöver vid åkning i systemet. 

En klassisk uppsättning av utrustning för offpiståkning på glaciärer består av följande:

Harness
isyxa
isskruv
Prusiks
Slings
Carabiner
Rep

(Det är ett absolut måste att ha detta med vid offpiståkning på glaciärer, varje gång! )

Utöver detta är det bra där det kan finnas is, hårdpackat eller alternativt då du bootpackar upp för en brant couloir, att ha stegjärn/crampons, ski crampons med i ryggsäcken. Detta kommer definitivt underlätta ditt turande uppför mer svårtillgänglig terräng. Stegjärn kan med fördel även användas under våren då bergsidorna lätt fryser över natten och blir isiga. 

LÄR DIG ATT ANVÄNDA DIN UTRUSTNING

Det räcker inte att bara ha utrustningen. Precis som med din lavinutrustning (som du alltid har med dig) så är det viktigt att du kan hantera din utrustning. Då det är en aningen nischad del av åkningen så finns det inte en drös med guider liggande. en glaciär undsättning som det finns guider för att göra en effektiv sökning av en lavin.

Det är framförallt vi olyckor som det är av vikt att du vet hur du hanterar din utrustning. Precis som vid laviner är det därför bra att läsa på och öva praktiskt. Utöver att hitta en rätt grupp att träna med rekommenderar vi att läsa boken "Glacier Mountaineering - An illustrated guide to glacier travel and crevasse rescue" Vilken har grunderna för det typen av bestigningar samt vad som är bra at veta. 

VAR HAR DU BEHOV AV MOUNTAINEERING UTRUSTNING? 

Vart du än befinner dig på de större glaciärerna är det bra att ha en ordentlig utrustning och kunskapen om hur du ska använda den. Stora och kanske de mest kända glaciärerna finns i Frankrike i legendariska områden som Chamonix, La Grave och liknande. Direkt från liften tar du dig ut på de vildaste glaciärerna. Även turande runt Grossglockner, Sölden och Hochtauern i Österrike. 

SAKNAR DU NÅGOT VI INTE HAR? 

Är det så att du behöver produkter som vi inte har inne just nu. Då hör du gärna av dig till oss så ska vi göra allt i vår makt för att ta in det till dig. Skriv ett mail till oss på mail@black-snow.se