SNOWBOARD

Filter

Pris

Visar 1 - 24 av 25 riktigt feta varor!

Problem med att välja bräda? Se denna video med Fredrik och allt blir glasklart!

Mer om våra Snowboards

Ambitionen med vårt sortiment har varit att oavsett nivå ska du kunna hitta utrustning som möjliggör fortsatt uteckling för din åkning. Detta oavsett om du gillar att åka i parken, pisten eller i offpisten. 

Att tänka på vid köp av snowboard 

Likt när man köper skidor är det viktigt att ha koll på några saker kring sin egen åkning och vart man vill. Längd, vikt och nivå ligger till grund för ditt val av snowboard. På det är det bra att veta i vilken terräng du vanligtvis åker samt hur mycket. nedan har vi försökt nämnda några punkter som du kan ha med dig i valet av din nästa snowboard. 

Nivå på åkning

Olika snowboards kan ha många olika egenskaper. Bredare - smalare, mjukare - hårdare, konstruktion, längd, och material. Det bästa är att hitta en snowboard som är anpassad för din åkning och ambitionsnivå. Så var ärlig mot dig själv och välj en bräda som passar dig. Då får du bäst upplevelse och utvecklas snabbare. 

Typ av åkning 

När du ska välja bräda så är bra att veta vart du ämnar att åka. Givetvis kan du åka med de flesta snowboards överallt men för att få ut mest av din åkning och snowboard är det bra att veta vad brädan är ämnad för. 

All Mountain snowboard

Vanligaste valet för många är att köpa en bräda som är tillräckligt mångsidig för åkning över hela berget. Cruisa mellan parken, pisten och ut i offpisten utan känslan av att din snowboard säger ifrån. Med en all mountain bräda är kan du utvecklas på alla områden och du kan med tiden känna i vilken typ av åkning du vill fördjupa dig och då skaffa med specifik utrustning för det. 

Freestyle snowboard

En freestyle snowboard är för dig som främst kör i parken. Freestyle brädor är oftast något kortare, mjukare och kan komm med true twintip, så du enkelt kan köra och landa switch. 

Freeride snowboard

En freeride snowboard är avsedd för dem som vill tillbringa merparten av sin tid utanför pisten. Kommer i regel i längre längder och med att styvare flex för stabilitet i höga farter och vid stora klippdropp.