Skidunderställ

Filter

Pris

Teknologi

Visar 1 - 24 av 39 riktigt feta varor!

Vi har ett brett utbud av underställ från ledande varumärken. När det är dags för åkning vill man vara säker på att vara varm och torr. Därför prioriterar vi underställ av högsta kvalitet som vi använder och kan stå för. Med underställ från Armada, Mons Royale, Oakley, CLWR, NIKE och Sweet Protection kombineras ledande material med en snygg design.

SKIDUNDERSTÄLL

Underställer är en viktig del av din skidutrustning. Understället har som huvuduppgift att hålla dig varm och transporterar svett bort svett från kroppen, så du håller dig torr. Understället ska normalt sitta relativt tätt på kroppen för att fungera så effektivt som möjligt, men det behöver inte vara som latex.

VILKEN TYP AV MATERIAL?

Underställ delas in i två olika typer. Det finns underställ i syntetiska material och underställ i ull. Det både finns fördelar och nackdelar med båda typerna. Vilket du ska välja är upp till dig och dina behov. Nedan följer en guide med för och nackdelar med båda materialen.

UNDERSTÄLL I SYNTETISKT MATERIAL

Syntetiska underställ är bäst på leda bort svett och har en effektiv andningsförmåga. Underställ i syntestiska material är lättare tvätta och underhålla, eftersom materialet inte är lika känslig som det naturliga ull. Armada har ett stort utbud av syntetiska underställ.

Fördelar

Effektivt fuktspridande

God ventilering

Hållbara

Krymper inte

Billigare än ull 

Låg vikt

Nackdelar

Måste tvättas ofta

Luktar snabbt

Värmer inte lika effektivt

Värmer dåligt när det är fuktigt

UNDERSTÄLL I MERINOULL

Vi rekommenderar underställ i merinoull. Det är vad vi själva använder oavsett om vi är på skidsemester i Alperna eller på expedition norr om polcirkeln. Först och främst då ull är ett naturligt material, som är härligt, naturlig och hållbart. Eftersom underställ i merinoull ger mer värme än syntetiska är det mycket effektivt, även om det är vått. Merinoull är en speciell typ av ull, som är finare än normal ull, det är därför det inte kliar på huden. I vår optik är den största fördelen med ull den antibakteriella, det börjar lukt lika snabbt och du behöver egentligen bara har en uppsättning av underställ med på din skidsemester. De bästa underställ i merinoull är tillverkat av  Mons Royale.

FÖRDELAR

Värmer även när det är vått

Antibakteriell så det inte ska lukta så snabbt

Värmer och isolerar bättre

Blir inte smutsig

Nackdelar

Kan krympa i tvätten (om tvättade för hårt red.)

Är lite dyrare

HUR TVÄTTAR JAG MITT UNDERSTÄLL

först och främst, så du bör alltid följa tvättinstruktioner. Men som en tumregel kan du tvätta syntetiska underställ betydligt oftare än ull underkläder. Syntetiska material kan du vanligtvis tvätta tillsammans med dina vanliga kläder, medan bör du använda en speciellt program till underställ i ull. Vårt tips: ofta behöver vi inte ens använda tvättmaskinen när vi tvättar underställ i ull. Det räcker oftast med att bara skölja det i ljummet eller kallt vatten och låta det torka utomhus. Så blir det både rent och luktfri.

VAD ÄR ETT RIMLIGT PRIS PÅ UNDERSTÄLL

Du kan garanterat hitta billigare underställ än dem du hittar hos oss. Men vi på Blacksnow prioritera kvalitet och design högt och kan därför inte åka med underställ av tvivelaktig kvalitet. Vi har gjort detta tidigare, och kan ärligt säga att vi aldrig kommer gå ned på nivån av kvaliteten. Alla våra underställ i både syntetiska material och merinoull är marknadsledande. Både vad gäller kvalitet och på design.