Goggles

Filter

Pris

Visar 1 - 24 av 46 riktigt feta varor!

GOGGLES / SKIDGLASÖGON

Vi på Blacksnow älskar att åka skidor och snowboard. Dock vet vi att det finns inget om kan förstöra en dag så mycket som dåligt sikt. I vissa lägen kan det rentav vara farligt att inte kunna se ordentligt där du åker. Därför har vi valt att fokusera extra mycket på att tillhandahålla ett brett och högklassigt sortiment med skid & snowboardglasögon från ledande leverantörer. 

I Offpisten är det en fördel att kunna se förändringar i terrängen. Foto: Chris O'Connel/Armada Skis

LINSER

När du köper nya goggles, är det bra om du är medveten på vilken lins som sitter på de goggles du vill köpa. Du kan få decikerade solskenslinser, allround linser eller lins för snöiga dagar. Däremellan finns det en hel del variationer, men i grunden delar sig linserna mellan dessa tre kategorier. 

RATE OF TRANSMISSION 

En lins förmåga att släppa igenom ljusflödet mäts i Rate of Transmission eller Visual Light Transmission, vilket betyder samma sak. Desto lägre Rate of Transmisson desto mindre ljus släpper linsen igenom. Ett lågt tal betyder att linsen är mörkare och skyddar dina ögon från starkt ljus. En hög siffra är en ljusare lins som släpper igenom mer ljus och passar perfekt för dagar då sikten är mer begränsad. 

SPECIALFUNKTIONER

Snöväderslinser: En lins anpassad för mer mulet väder kan förutom ett högt Rate of Transmission oftas kännas igenom genom att linsen är ljusare, dvs. ljusblå, gul eller helt transparent. 

Allround linser: En allround lins är perfekt för personer som inte vill besvära sig med att byta lins efter väderförhållanden och gärna använder samma glasögon varje dag. Vanligaste färgerna; rosa, orange, blått, gult och smoke är vanliga allround linser.

Solskenslinser: Linser anpassade för soliga dagar är bra när solen är stark, skyddar dina ögon och gör det ännu lättare att se i starkt ljus. Kan identifieras genom mörkare nyanser så som svart, grå, mörkblå och spegelglas.

POLARISERADE LINSER

För dig som vill ha det bästa av det bästa finns det nu polariserade linser. Dessa linser är de mest tekniska linserna och ger bästa möjliga sikt. En polariserad lins stänger ute de horisontella ljusstrålarna och öppnar upp för de vertikala ljusstrålarna. Det innebär att dem enbart släpper in ljus som kommer ifrån solen. På så vis undviker du reflexer från snön och får den klaraste synfältet. 

I parken handlar det lika mycket om stil som prestanda. Chris O'Connel / Armada Skis

Linsuppbyddnad & behandlingar mot imma

Alla våra Goggles kommer med en dubbel lins. Vilket gör att luften kan cirkulera mellan den inre och yttre linsen. Detta gör att du undviker imma och alltid ha en klar sikt. De Goggles vi säljer är alla belagda med en extra anti-dug beläggning, vilket också bidrar till att säkerställa imfria dagar oavsett väder. 

GOGGLES STORLEK

Som med ansikten, så kommer goggles i många olika storlekar och former. Det är viktigt att du hittar ett par glasögon som passar ditt ansikte och din hjälm. Har du tex ett mindre ansikte är det inte nödvändigt med en oversixed goggle för bra performance. När du testar ut dina glasögon kan det vara bra att göra det med din specifika hjälm för att se så allting passar ihop. 

DESIGN OCH RAM

Ramen är det första man lägger märke till på ett par glasögon. Viktigt är att ramen inte bara se bra ut. Den bör också vara ergonomiskt utformade och anpassa sig till ansiktet på den som använder dem. Det gör att du får du en bekväm passform. Med en rem som kan justeras, kan du alltid vara säker på dina goggles passar perfekt oavsett om dem används med hjälm eller mössa. 

Givetvis är det kul att sticka ut lite. Goggles kommer i många färger och former. Efter du har hittat en modell som passar så är det bara att låta fantasin sätta gränserna för hur dina goggles ska se ut. Vi tycker det är kul med dem som vågar sticka ut och köra på lite fräckare färger. 

HAR DU FRÅGOR? RING TILL OSS!

Det är oerhört viktigt att du hittar just de glasögonen som passar dina behov. Vi har försökt att förklara de olika glasögonens egenskaper, samt vilka väderförhållanden som de är bäst lämpade för. Du kan alltid ringa eller skriva till oss på 08-50926995 eller mail@black-snow.se, om du vill ha råd inför ditt köp.