Vanliga frågor

HUR VET JAG ATT MIN ORDER BLIVIT REGISTRERAD?
Du får en orderbekräftelse till mailadressen du angav vid köpet. Om du inte får en orderbekräftelse efter att du har gjort en order kan det betyda att köpet inte genomfördes. Hör då av dig till oss så hjälper vi dig.

JAG HAR INTE FÅTT NÅGON ORDERBEKRÄFTELSE?
Om du lagt en order hos oss men inte mottagit en orderbekräftelse kan det bero på att du angett fel mailadress eller att den av någon grund inte har gått igenom. Hör av dig till oss på mail@black-snow.se och fråga om vi har en order registrerad på dig så kan vi kontrollera din e-mail adress och maila dig din orderbekräftelse. 

KAN JAG BETALA MED KORT?
Ja, du kan betala med VISA och Mastercard.

NÄR KOMMER FAKTURAN?
Har du valt att betala med Klarna faktura så kommer fakturan att skickas ut från Klarna till din email. Fakturan skickas ut den dag som vi skickar din order från vårt lager, eller dagen efter. Har du valt att betala med Klarna Konto, vilket innebär avbetalning, skickar Klarna ut en faktura per post månaden efter. Du kan välja om du vill betala allt omgående eller vänta.

JAG GLÖMDE SKRIVA IN MIN RABATTKOD
Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig på bästa sätt.

MIN RABATTKOD FUNGERAR INTE
Kontrollera gärna stavningen en extra gång och se efter om det finns någon angiven giltighetstid för koden. Annars ber vi dig kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig på bästa sätt.

VAD KOSTAR FRAKTEN?
Frakten är gratis vid köp över 500 kr. Handlar du för under 500 kr så tillkommer en fraktavgift på 39 kr.

HUR LÅNG TID TAR LEVERANSEN?
Vår leveranstid är normalt 1-2 arbetsdagar från beställningsdatum. Vårt mål är att skicka ut din beställning senast dagen efter att du har gjort den. Ibland kan det dock ta 1-2 dagar extra på grund av förseningar hos fraktbolaget eller om belastningen på vårt lager är ovanligt hög.

HUR SKICKAR NI PAKETEN?
Din order skickas med PostNord eller UPS. Vi sänder alltid skidor och snowboards med UPS, då de hanterar våra långa och stora paket.

VILKET OMBUD KOMMER PAKETET TILL?
Ombudet väljs baserat på ditt postnummer och storlek på paketet.

HUR VET JAG ATT MITT PAKET KOMMIT FRAM?
Så fort din order kommit hela vägen fram till utlämningsstället skickas en avisering via SMS eller e-mail.

MIN TRACKINGLÄNK FUNGERAR INTE
Det händer ibland att länken inte fungerar. Skriv eller ring till oss på kundtjänst så hjälper vi dig att tracka din beställning.

MIN LEVERANS HAR INTE KOMMIT
Vi har upplevt att några kunder inte får besked om att deras beställning ligger till uthämtning. Om du inte har fått besked om din beställnings ankomst efter 3 arbetsdagar är det en bra idé att följa din order via trackinglänken. Genom den kan du alltid följa din order steg för steg för att se var din order är. 
Ditt trackingnummer är även ditt kolli-id, som du kan ange hos ditt ombud. Om detta inte är möjligt så kan du kontakta oss i kundtjänst, så kollar vi upp det för dig.

VAD HÄNDER OM JAG INTE HÄMTAR UT MITT PAKET?
För varor som kommer i retur till oss på grund av ej uthämtat paket debiterar vi 150 kr. Detta är för att täcka de dubbla frakterna, administrativa kostnader samt för plock och uppackning av varor.

  

HUR GÖR JAG EN RETUR?
Du registrerar din retur via Returportalen. Här fyller du i information om din order och får din returlabel. Kom ihåg att skicka returen väl emballerad.

VAD KOSTAR EN RETUR?
Returen är alltid gratis.

HUR BYTER JAG EN PRODUKT?
Vi hanterar inga direkta byten. Om du önskar byta en eller flera av dina mottagna varor mot någon annan, så sköts det som en vanlig Ångerrätt/Retur. Dvs, du skickar tillbaka det du inte vill ha, och vi skickar tillbaka pengar. De nya varorna som du önskar köpa beställer du som vanligt i vår shop.

NÄR BLIR JAG ÅTERBETALD?
Vi strävar efter att betala tillbaka beloppet så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Observera att vi måste ha mottagit varan i retur för att kunna börja behandla din retur.

HUR BLIR JAG ÅTERBETALD?
Har du betalat med kort återförs summan till kortet som användes vid köpet. Har du redan betalat din faktura kommer du få ett mail från Klarna med återbetalningsuppgifter.

Du kan kontakta oss på

mail@black-snow.se
08 50 92 69 95 (Alla vardagar mellan 09-17:30)

Och hitta oss här

Blacksnow
Omvägen 2
41275 Göteborg

Träffa teamet bakom Blacksnow

Christian Harboe VD & Co-Founder

Christian Harboe är CEO och en av grundarna av Blacksnow. Han har en stabil säsong i i St. Anton, 2010 kroppen. Christians största bedrift på skidor är när han under säsongen i St. Anton landade en dubbel backflip efter ungefär 49 försök som han gärna inte berättar om. Det är just Christians envishet och strävan av att uppnå de mål han har satt som har gjort Blacksnow till vad det är idag. Christian har många järn i elden, man han största fokus ligger på den dagliga driften och kundservice. Så har du problem eller några frågor så ringer eller mailar du bara och han hjälper dig gärna.

Anna Knutsson Country Manager, Sweden

Anna tar hand om alla våra kunder i Sverige. Hon har åkt snowboard sedan hon var 12 år och spenderade i stort sett alla sina skollov i Vemdalen och Storklinten i Nordsverige och Lillehammer i Norge. De senaste åren har det även blivit en hel del turer till Alperna, där St Anton är en favorit. När inte Anna är på skidsemester åker hon gärna till hemstaden Göteborg, ser på film eller umgås med familjen. Så om du behöver hjälp med något, så ringer du bara till Anna på 08 50 92 69 95 så löser hon det!

Tonje Kvivik Country Manager, Norway

Trots att Tonje bara är 22 år, är hon redan en av Norges grymmaste freeride skidåkare. Hon har tidigare tävlat på högsta plan i Freeride World Qualifier, innan hon bytte fokus och började producera skidåkningsfilm. Tonje är en av medlemmarna i “The Blondes” som står bakom filmen “Blonde Highlights” från Intersection tävlingen i Whistler. Filmen vann både “Peoples Choice Award” under WSSF och blev nominerad till årets kortfilm av IF3 i Montréal. Idag bor Tonje i freeridernas egna Mekka, nämligen Revelstoke i Kanada. När hon inte står bakom kameran utforskar hon gärna Revelstokes natur efter nya orörda skidområden på sin snöskoter. Det kanske inte är så konstigt att hon alltid är på jakt efter ny orörd snö, när Pillow skiing och big mountain lines är hennes absoluta favoriter.

Fredrik Larsson Lageransvarig & Snowboard Expert

Fredrik Larsson är Blacksnows snowboard expert med en säsong i 2017 i benen där han var både i Bad Gastein och Wagrain. Så var du i Wagrain, Österrike 2017 och gick på skidskolan Rot-Weiss-Rot, så är det med stor sannolikhet att vår rödskäggiga snowboard expert Fredrik har instruerat dig. Han håller helst till utanför pisten och kör freeride. Men han håller mest till på vårt lager och packar era beställningar. Som tidigare instruktör har Fredrik ett stort intresse av att lära ut, det kan man också märka i de utförliga snowboardguides som han skriver och den kundservice som han ger. Så har du frågor om snowboard så är Fredrik din go-to-guy!

Nikolaj Schnohr Content Manager & Passionerad Skidåkare

Nikolaj Schnohr är en av de passionerade skidåkare som är säsongsarbetare hos oss på Blacksnow. När han inte är på kontoret i Köpenhamn och gör produktvideos, packar varor eller skriver guider. Så hittar du han i de japanska alperna dit han arrangerar skidresor via Shiro Experience eller så instruerar han kite-surfing i Danmark eller på den Dominikanska Republiken.

Kim Justesen Marketingchef & Passionerad Skidåkare

Kim är Blacksnows marketingchef och blir ofta sedd som den gamle grå i Blacksnow. Han har varit på säsong i Alperna tre gånger, och första gången var i Alpe d’Huez i 2005, när flera från Blacksnow-teamet fortfarande gick på dagis. Utöver Alpe d’Huez så har Kim också varit på säsong i St Anton och Val Thorens. Kim kör allra helst på breda plankor i djup snö och blir under skidsemestern förvandlad till en A-människa, som alltid är först uppe på berget om morgonen. Varför inte ta kontakt med honom om du vill anmäla dig till nyhetsbrevet, eller scrolla bara ned till anmälningsfältet längst ned på sidan.

Morten Gerner Kunnerup Lagermedarbetare & Passionerad Skidåkare

Morten Gerner Kunnerup är yngst i Blacksnow familjen men på trots sin unga ålder är han en av de som har varit med längst. Morten kör skidor och då helst freeride om han kan slita sig från afterskin. Han jobbar också som säsongare på Blacksnow och hjälper till när det är som mest att göra.

Team riders

Niklas Höiem Teamrider - Ski

Niklas Höiem är vår teamrider med fokus på parken och freestyle. En vanlig dag för Niklas på laggen består av feta rails, stora kickers och feta tricks. Med Niklas i teamet täcker vi hela det spektrum som vi står för inom vintersport. Bli inspirerad av Niklas och se vilka som är hans Crew Picks.

Oscar Härnström Teamrider - MTB

Sverige skönaste MTB åkare? Ja det tycker i alla fall vi. Oscar joinade Blacksnow familjen i 2017 som vår mountainbike teamrider. Idag bor Oscar i Åre och är en stor profil inom mountainbike scenen i Sverige. Oscar kör framförallt downhill, men deltar även i stadslopp och andra uppvisnings race.

Oscar är inte bara teamrider utan även vår MTB expert. Han skriver alla våra guider om mountainbike. Detta betyder att du verkligen kan lita på den MTB guider som vi har. Oscar har 15 års erfarenhet av mountainbike så han vet vad han snackar om. Få inspiration av Oscar och spana in hans Crew Picks .

Martin Schøber Co-founder & Team Rider

Martin Schøber är en av grundarna av Blacksnow och vår eviga team-rider. Han har gjort mer än 9 säsonger i St.Anton, Österrike och i 2013 vann han Helly Hansen Danmarks Mästerskapen i freeride. Martins stora intressen inom vintersport är freeride med fokus på skid-touring och randonne. Så behöver du inspiration freeride eller ny utrustning så är Martins Crew Pick (länk till crew pick) det givna valet. Det är även Martin som står för största delen av våra guider om skidåkning. Med tanke på att Martin bor halvårsvis nere i St.Anton så har han möjlighet för att prova alla de produkter som vi har på Blacksnow. Detta är din säkerhet för att de produktbeskrivning du kan läsa är sanna och baserad på egna upplevelser. Det är mycket viktigt för oss att de produkter vi har motsvarar våra beskrivningar.

Din varukorg

- +
Din varukorg är tom...