MTB Ryggsäckar

Filter

På lager

Pris

Beetween 
kr
and 
kr
Visar 1 - 13 av 13 riktigt feta varor!

MTB RYGGSÄCKAR 

I denna kategori hittar du ett handplockat urval av MTB ryggsäckar från ledande varumärken. Hos Black-snow kan du hitta din nästa MTB ryggsäck. Du hittar ett urval av ryggsäckar från EnduraEvocFox RacingIon og POC. Vi har valt ett mindre sortiment av MTB ryggsäckar, då vi har höga krav på passform, funktionalitet och kvalitet. DU kan vara säker på att du hittar ryggsäcken som vi själva skulle köra med. 

Guide till att köpa MTB ryggsäck

Är du osäker på vad du ska kolla efter på din nästa eller första ryggsäck till mountainbike? Då ska vi försöka hjälpa dig att välja den ryggsäck som du har behov för. Det kan vara lite av en djungel, eftersom det kan vara svårt att veta var man ska starta och vilken sorts funktionalitet man egentligen behöver. Vid att ge dig en utförlig genomgång av de olika funktionerna och teknologierna som finns i de olika ryggsäckarna, kommer du förhoppningsvis att få ett hum om vilken ryggsäck som är den rätta för dig. 

Med eller utan ryggskydd?

Flera ryggsäckar kommer efterhand med inbyggt ryggskydd. En ryggsäck med inbyggt ryggskydd skyddar på precis samma sätt, som ett vanligt ryggskydd. Typiskt sett har ryggsäcken till mountainbike med inbyggt ryggskydd den bästa typen av ryggskydd, för att hålla funktionaliteten på topp. Det betyder att en MTB ryggsäck med inbyggt skydd typiskt sett också är godkänd till att användas på motorcykel. Det är ett personligt val om du tycker att det är värt att ha ett inbyggt skydd. Hos Black-snow rekommenderar vi att ha ett, då det för oss betyder en sak mindre att tänka på. Ryggsäcken har vi alltid på, så om skyddet är inbyggt, är ryggen också skyddad.

Obs:

Det är skillnad på om en mountainbike-ryggsäck har inbyggt ryggskydd, eller om det är kompatibelt med ryggskydd. Sistnämnda betyder att där finns plats till ett skydd, men inte att det medföljer.

Vätskesystem

Största delen av våra ryggsäckar är antingen kompatibel med ett vätskesystem upp till en viss volym, typiskt sett 2-3 liter, eller inkl. vätskesystem som kan tas ut. Vad vi rekommenderar beror därför på om du har ett vätskesystem i förväg eller ej. Om du har det, så finns det ingen anledning till att köpa, men om du inte har ett så rekommenderar vi självklart att du köper ett vätskesystem. Särskilt om du kör mycket singletrack. Genom att dricka på det sättet, behöver du inte ta bort händerna från styret när du ska dricka vatten. Vår upplevelse är att det gör saker mycket enklare. 

Tips:

En typiskt nybörjarefel på mountainbike är att inte dricka ordentligt med vätska. Läs vår kompletta guide till att undgå nybörjarefel på MTB.

Storlek

En av de viktigaste valen du ska ta innan du köper en ryggsäck är hur stor den ska vara. Det är en balansgång, för vi rekommenderar att du ska använda en så liten ryggsäck så möjligt, för att minimera vikten och säkra en bra viktfördelning tät på kroppen. Samtidigt så är det också irriterande att låta viktig utrustning vara hemma, för att du behöver plats i ryggsäcken. Om du kör kortare rundor behöver du inte plats till mycket mer än de viktigaste säkerhets- och underhållsutrustning. Om du däremot gärna tar några längre turer i skogen, kan det vara en fördel med mer plats, så att du plats till extra plagg, mat, vatten eller liknande. 

Vår minsta ryggsäck är praktiskt taget ett ryggskydd med fickor, och vår största ryggsäck är en 16 liter. 

mtb-rygsaek

Andra viktiga funktioner i mountainbike ryggsäck

Hjälmhållare

Alla större MTB ryggsäckar (>5L) har typiskt sett ett externt system till transport av hjälmen. På mindre ryggsäckar, då du förmodligen kör en kortare tur, har du förmodligen hjälmen på hela tiden ändå. Det kan vara en stor fördel med en hjälmhållare för att enkelt transportera din MTB hjelm på väg till rundan, hem igen eller om du ska hike upp för att nå en särskild bit flera gånger. Se till att hjälmhållaren kan bära alla typer av hjälmar, även full face hjälm. Det ger dig mer variations möjligheter. 

Ventilation

Förhoppningsvis svettas du och därmed producerar värme, när du kör mountainbike. Om inte ska du nog köra lite snabbare ;-) 

Därför är det viktigt att MTB ryggsäcken har bra ventilerande egenskaper. Det är viktigt för ryggsäckens remmar och ryggpanel, då det är dessa områden där ryggsäcken sitter tätt på kroppen och värmer upp dig. Ett så tunt och perforerat material är att föredra, även om det inte ska gå utöver hållbarheten och slitstyrkan på väskan. Särskilt skulderremmarna är utsatta på MTB. 

Obs:

Välj en ryggsäck med höftbälte. Det får ryggsäcken till att sitta mycket bättre på plats och mer komfortabel. 

Justerbar

Alla remmar på en ryggsäck bör vara justerbara. Du ska kunna ställa in ryggsäcken precis efter din kropp och dina preferenser. Det är skillnad på hur en ryggsäck sitter om den nästan är fylld, eller om den är nästintill tom. Därför ska man alltid kunna ställa in den. Där är nog med saker att tänka på när man kör MTB, därför ska ryggsäcken inte vara en av de. 

Vi hoppas att denna guide har hjälpt dig att komma ett steg vidare i övervägandet omkring en ny MTB ryggsäck. Om det är något du fortfarande är osäker på, eller om du undrar över en särskild produkt, ska du inte tveka att skriva till mail@blacksnow.dk. Vi svarar snabbt!