Armbågsskydd MTB

Filter

På lager

Pris

Beetween 
kr
and 
kr
Visar 1 - 10 av 10 riktigt feta varor!

ARMBÅGSKYDD MTB

Få optimalt skydd med armbågsskydd till MTB från ledande märken. Hos Blacksnow hittar du många olika typer av armbågsskydd. I vårt sortiment har vi ledande märken som POC, FOX, ION, Endura och Swett Protection som alla står för kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Just precis så som vi vill ha det. Till de som kör XC har vi tunnare, mer rörliga och andningsbara armbågsskydd som ger optimal prestanda och nödvändigt skydd till XC. Kör du enduro eller downhill vill du hitta också kunna hitta lite kraftigare armbågsskydd, med mer skydd och i mer tåliga material som kan absorbera flera och kraftigare slag. Oavsett vilken typ av armbågsskydd du behöver vill du kunna hitta det här. Vi vill under försöka att guida dig till att välja de armbågsskydd så att det motsvara dina behov.

Skydd/Säkerhet

Mängde skydd ditt armbågsskydd har är bestämt utifrån vilken typ av MTB stil du utövar. Men du kan vara säker på att alla armbågsskydd i vårt sortiment ger dig mer skydd än nödvändigt. 

Till tävlingar och XC mountianbike

Till XC och tävlingar där det handlar om att köra så snabbt du kan, oavsett om det är uppför eller nedför är du inte i behov av maximal skydd. I ställer rekommendera vi att ett tunnare och lättare armbågsskydd som ger ett enklare skydd mot slag. De tunnare och lättare materialen ser också till att ventilationen, komforten och rörelsen är maximal. Det är ungefär som att köra med armbågsskydd utan att du gör det. 

Til Enduro och Downhill

Mountainbike som är fokuserat på att åka nedför med max hastighet och stora hopp, rekommenderar vi ett kraftigare och tyngre armbågsskydd som ger dig mer ett komplett skydd än tidigare beskrivet armbågsskydd. Kort sagt är du i behov av ett lite större armbågsskydd som tar mer plats. Det kan också vara att du vill ha ett yttre hard cap som ger extra skydd mod hård och vassa stenar eller stora vurpor. 

Här hittar du alla MTB skydd till Downhill

Hela vårt sortiment av armbågsskydd har ett skydd som består av ett elastiskt polymer materia. Detta material har fått olika namn av de olika märkena men är i praktiken samma material. Det är ett mjukt matieral som formar sig efter din kropp. I tillfälle av ett slag/smäll blir kraften från slaget/smällen absorberad och materialet blir hårt. Denna typ av material ger den bästa säkerheten och högsta komforten.

Passform & Komfort

Du vill att armbågsskydden sitter tätt och helt tätt på armen. Om ditt armbågsskydd sitter tight på kroppen så blir det på sin plats och flyttar inte på sig under åket. En annan fördel med ett armbågsskydd som sitter tight på kroppen är att det känns mer naturligt och blir en större del av dig och därmed inte påverkar din rörelsefrihet. Ett elastiskt neopren med silikon detaljer säkerställer att du får ett tight sittande armbågsskydd som inte flyttar på sig. På lite kraftigare armbågsskydd är det också kardborreband för att hålla det på plats. 

Ventilation

Utöver en tight passform är även ventilation oerhört viktigt för komforten. Ventilation är uttryck för hur mycket eller hur lite huden och kan ventilera ut igenom materialet. Med god ventilation vill du även på varma dagar kunna ha en behaglig kroppstemperatur. Alla armbågsskydd i vårt sortiment är tillverkat i neopren, till XC finner du tunnare och armbågsskydd med god ventilation. Till Enduro och Downhill finner du således armbågsskydd som är lite tjockare och mer lite sämre ventilation.

Kom även ihåg knäskydden för att fullända dina skydd. Klicka här!

Rörelse

Rörelsen i ett MTB armbågsskydd är A&O och en stor del av både komfort och prestanda. Ett riktigt bra armbågsskydd lägger du inte märke till att du har på. De får inte begränsa din rörelse så att du alltid kan reagera precist och snabbt på din cykel.

 

Vi hoppas på att denna guide har gjort dig klokare i vilket armbågsskydd du ska välja. Men oavsett vad så är du alltid välkommen i att kontakta oss om du har ytterligare frågor på mail@black-snow.se. Vi försöker alltid svara så fort och grundligt vi kan! Vill du ha mer personlig service slå oss då en signal på 08-509 269 95