MTB Glasögon

Filter

På lager

Pris

Visar 1 - 8 av 8 riktigt feta varor!

MTB GLASÖGON 

På Black-snow.se finner du alltid ett brett utbud av allt inom glasögon. Under denna kategori hittar du både MTB goggles och MTB solglasögon från ledande märken i vårt sortiment som Oakley, Spy, Fox och POC. Vi har ett bra urval av solglasögon och goggles, så att du kan hitta precis de solglasögon eller goggles som du är på jakt efter. Vi kommer här att försöka hjälpa dig lite på vägen och guida dig till välja de riktiga MTB glasögon. Om det så är solglasögon eller goggles. Det handlar primärt om vilken typ av mountainbike du kör, var, när och hur du kör på mountainbike. Förhoppningsvis kan vi hjälpa dig, så att du hittar de rätta brillorna.

VILKEN TYP AV MTB KÖR DU?

Ditt val av eyewear till mountainbike bör avspegla vilken typ av mountainbike du kör. Vi arbetar primärt med tre olika indelningar av mountainbike, för att ge en så överskådligt blick så möjligt, över vilka redskap man har bruk för. 

Cross country / XC

Till XC MTB eller Cross country mountainbike rekommenderar vi utan tvivel MTB solglasögon. Det handlar om att köra snabbt, både upp och ner. Det sätter stora krav på pulsen och musklerna, därför det produceras massor av värme, som du ska kunna bli av med. Solglasögon ger ansiktet massor av ventilation och tillåter svetten att snabbt och effektivt försvinna. Med XC är det inte heller behov för extra skydd, som goggles ger. Man provar som oftast att köra med minimalt gear, för att hålla vikten nere eftersom man verkligen kan vinna mycket tid på stigarna med låg vikt. Vilket också är en annan grund till att välja solglasögon. De är markant lättare än goggles. Primärt ska du välja solglasögon för komforten kommer att vara på topp, både upp och ner. 

mtb-eyewear

Enduro

Här kan du gå båda vägarna. Du kan välja att köra med solglasögon och du kan välja att köra med goggles. Vår rekommendation är att du väljer det setup som du känner dig mest komfortabel med. Är det kombinationen av en enduro hjälm och solglasögon, eller en kombination av en fullface hjälm och goggles? Det kommer an på vad du gärna vill med din Enduro körning, och hur aggressivt du kör. Om du primärt kör enduro-stil mountainbike som ett supplement till XC eller fokus på både stigningar och nedfarter, så rekommenderar vi att köra med solglasögon. Om du däremot har full fokus på nedfarterna och att köra snabbare, flyga mer och köra mer aggressivt på nedfarterna, rekommenderar vi, rent säkerhetsmässigt, att du väljer fullface hjälm och goggles. Det ger en annan säkerhet och större täckning för huvudet och ansiktet. 

Downhill

Till downhill är där bara en väg att ta, och det är att köra fullface hjälm och goggles. När du kör downhill MTB, så är skydd extremt viktigt. I en så riskfylld sport blir du tvungen till att ha det mest effektiva skyddet. För att skydda huvudet, finns där inte några andra former för hjälm och glasögon som är lika så bra som fullface hjälm och goggles. Denna kombination ger ett fulländat skydd, för hela huvudet. Därför kan du koncentrera dig på att ge full gas på vägen ner, utan att bekymra dig för att störta. Även om vi inte rekommenderar att störta :) 

Tips: Kolla vårt samlade urval av downhill skydd, genom att följa länken. 

Vill du läsa ytterligare om hur du väljer MTB solglasögon eller MTB goggles, kan du gå in under varje kategori och scrolla ner till slutet. Där hittar du grundliga guides till hur du hittar de riktiga solglasögonen eller goggles. Skulle du ha en fråga gällande MTB eyewear, kan du skriva till vår kompetenta kundservice på mail@blacksnow.dk och snabbt få ett svar på dina tvivel.