MTB Goggles

Producent

Sæson

Storlek

Pris

ALLT OM MTB GOGGLES 

En komplett guide för att köpa MTB goggles. Vi rekommenderar att använda MTB goggles när du verkligen vill pressa citronen på enduro eller downhill MTB. Ett par goggles är den perfekta partnern till en fullface hjälm och ger bättre skydd till ansiktet än ett par solglasögon. Hos Blacksnow hittar du ett utbud ac MTB goggles med hög prestanda och säkerhet. Här kan du läsa vidare om du ska ska kika efter när du ska köpa MTB goggles. 

VAD SKA DU VARA UPPMÄRKSAM PÅ?

Den typ av goggle som du ska välja, beror på olika saker. Viktiga saker att ta i beräkning är vad din budget ligger på och vad du ska använda de nya MTB goggles till. Det är riktigt många bra MTB goggles, som prismässigt ligger på en nivå som alla har råd till. Det ger ett bra och säkert skydd för ögonen och ansiktet. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att om du väljer ett par high-end MTB goggles får du bättre goggles. Du får en starkare ram, mer avancerad optisk teknologi och flera funktioner, som exempelvis utbytbara linser. Om du inte vill låta dig begränsas av dina goggles, ska du välja ett par med kvalitet, till mountainbike. Utan tvivel. 

Obs. Du hittar primärt high-end MTB goggles i vårt sortiment, då det är dessa modeller som vi själva använder och rekommenderar!

mtb-goggles-fox

Där är några saker som du sa överväga när du väljer MTB goggles. De går vi igenom härunder:

Säkerhet

Den primära grunden till att välja MTB goggles över MTB solglasögon till enduro och downhill mountainbike är säkerhet. Var uppmärksam på att om de goggles du kollar på lever upp till säkerhetscertifieringarna i EU och/eller USA. Se genomgången av säkerhetscertifieringar längre ner. Hållbar och säker-mot-stötar-ram med anti-repor och okrossbar lins är ett måste. 

  • ANSI Z87.1 är den amerikanska säkerhetscertifiering
  • EN 1938 är den europeiska 

Info. Alla goggles i vårt sortiment är säkerhetscertifierade.

Optisk klarhet

En stor del av säkerheten är att du kan se klart och tydligt igenom linsen. Det är flera element i detta, då du först och främst kommer att ha en precis optisk upplevelse som blir skapad genom avancerade linsteknologier. Därutöver ska linsen vara anti-rep behandlad, så du alltid kan se klart igenom och de ska ha ett effektivt anti-dimma system, så linsen inte plötsligt får massor av dimma. Det kan vara en bra idé att välja ett par större goggles, som ger ett bredare periferiseende, så du kan se mer utan att behöva vrida huvudet. 

Skydd mot UV-strålning 

De flesta goggles kommer att ge skydd mot UVA strålar, men bättre goggles och linser ger komplett skydd av de det fulla spektrum av skadliga UV-ljus (UVA, UVB, UVC og "blått ljus"). Alla våra goggles ger 100% UV-skydd. 

Linser

När du väljer goggles ska du veta i vilket ljus du brukar köra i och vilken lins som passar bäst möjligt till de ljusförhållanden du typiskt sett kör i. Ljusare linser är bättre i lägre ljus, medan mörkare linser förbättrar kontrasten och komforten vid starkare ljus. Kör du fota under soluppgång eller -nedgång kan du överväga en helt klar lins. Där är en klar fördel vid att kunna byta ut linsen, så att du kan skifta lins efter de olika väderförhållanden. Ett annat alternativ är att köra med fotokromatiska linser som byter färg efter hur ljusförhållanden är. 

Anti-imma 

En otroligt viktig funktion i MTB goggles är ventilationen. Det är viktigt att ram/lins kombinationen har en konstruktion som tillåter effektiv ventilation, således att luftgenomströmning är bra för att brillorna blir immiga. Samtidigt bör linsen ha en anti-dimma beläggning, som ger linsen en ännu bättre anti-dimma skydd. 

Passform och komfort

En goggle ska ha en åtsittande och komfortabel passform. De ska inte vara för stora eller för små (hellre lite för stora än för små, för en bättre periferisyn) och ska vara kompatibla med din MTB hjälm, som vi rekommenderar ska vara en fullface hjälm. Den del som rör ansiktet, ska helst vara en svett-transporterande och snabb-torkande "face foam", som transporterar bort svett från huden och håller ansiktet nerkylt och komfortabelt. 

Tear offs

Tear offs är primärt till blöta och leriga förhållanden - och det är nog primärt relevant om du tävlar i MTB. Det är en engångsplast cover till linser, som du kan riva av när linsen har fått för mycket lera och din syn är begränsad. Därmed kan du "rengöra" din lins i farten och se till att du alltid har en klar syn. Tear offs kommer oftast i staplar av 6 eller 7 lag. Om det är viktigt för dig, se till att köpa MTB goggles med stift för montering av tear offs. 

Vi hoppas att denna guide har hjälpt dig med att välja de rätta MTB goggles. Om det ändå är något som du är i tvivel om, ska du bara ta kontakt med vår kundservice på mail@blacksnow.dk, som kan hjälpa dig med precis din fråga. Om du fortfarande är i tvivel om du ska välja solglasögon eller goggles, kan du se vårt fulla utbud av MTB glasögon genom att följa länken.