Hoppa över till innehåll
Tips och tricks till att undvika immiga skidglasögon.

Tips och tricks till att undvika immiga skidglasögon.

Goggles är en viktig del av skid- eller snowboardoutfiten. Lika viktigt som dina skidkläder eller pjäxor. Varje skidåkare eller snowboardåkare kan säga att ett par immiga glasögon kan förstöra din dag, lika snabbt som ett par stövlar som inte passar.

Har du upplevt problem med att dina glasögon eller gogles blir immiga? Här är några tips och tricks för att undvika immiga googles. Kanske har du bara ett par dåliga googles, om inte, så kan du använda följande tips för att undvika kondens i dina glasögon.

Butikens egen Martin, med några snygga och garanterad imfria Oakley Airbrake. Foto: Doublezero

UNDVIK IMMIGA GOGGLES

 

  • Vara i rörelse. Luftflödet som kommer när du kör nedför berget förhindrar imma att arta sig
  • Ta bort snö från skidglasögonen genom att skaka dem. Torka aldrig linsen med din skidhandske, eftersom det kan orsaka repor på linsen.
  • Ta bort snö från ventilerna
  • Sätt inte dina googles i pannan. Det kommer att göra att de immar igen.
  • Om dina glasögon redan är immiga, placera dem i en varm och torr ficka på din jacka. Du kan också prova att skaka dem, för att skapa ett luftflöde. Om det behövs, måste du gå inomhus  och få dom torra. En annan bra grund till att ha med två par skidglasögon.

UNDVIK IMMA

Vi hoppas att du kan använda denna ”guide” för att undvika immiga skidglasögon. Vi vet och har upplevt själva hur frustrerande det kan vara att ha ett par immiga gogles. Det önskar vi inte någon!

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält