Hoppa över till innehåll
Så tvättar du GORE-TEX kläder

Så tvättar du GORE-TEX kläder

SKÖT OM DITT GORE-TEX

Inte bara är GORE-TEX skidkläder byggda för att hålla, de är också lätta att hålla rena och ta hand om. Regelbunden skötsel garanterar optimal prestanda och förlänger livslängden. Var noga med att alltid följa tillverkarens anvisningar. Du hittar det oftast på tvättmärket på insidan.

VIDEO

Den här killen är lätt jobbig, å andra sidan, är videon riktigt lätt att förstå och ger en effektiv visuell genomgång av hur man tvättar och tar hand om sina GORE-TEX skidkläder.

Innan du tvättar skidkläderna, stäng alla blixtlås helt. Samtidigt ska du stänga alla straps och klaffar.

TVÄTT

Följ tillverkarens instruktioner. Maskintvätt på 40 grader. Använd en liten mängd flytande tvättmedel. Skölj två gånger och minimera centrifugeringen för att undvika skrynklor. Använd inte pulvertvättmedel eller produkter som innehåller skölj-, mjuk-, fläckborttagningsmedel eller blekmedel eftersom det kommer att påverka plaggets prestanda. Tvätta inte med andra kläder, som är mycket smutsiga.

BLEKMEDEL

Använd inte blekmedel.

TORKNING

Häng dina skidkläder för att torka eller torka de i en torktumlare på mycket låg värme. När det är torrt, ska de torktumlas i 20 minuter, varmt, för att aktivera sin ”Durable Water Repellent” (DWR) behandling på det yttre lagret.

STRYKNING

Om du inte kan torktumlas, kan du stryka kläderna torra på en mild inställning (värme, ingen ånga), genom att placera en handduk eller trasa mellan skidkläderna och strykjärnet. Detta kommer att bidra till att återaktivera DWR behandling på dina skidläders yttersta lager.

KEMTVÄTT

GORE-TEX rekommenderar att du tvättar skidkläderna hemma. Om professionell kemtvätt är nödvändigt, be renare att använda ”dry destilled hydrocarbo sollution” för rengöring och sedan spraya DWR på klädernas ytskikt före torkning. Följ instruktionerna i kläderna.

VATTENAVVISANDE BEHANDLING

När den vattenavvisande behandlingen från fabriken inte längre kan reaktiveras, kan du använda en vattenavvisande behandling, som är tillgänglig antingen som en spray eller till att tvättas in i produktens yttre lagret.

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält