Hoppa över till innehåll
Fördelarna med merinoull

Fördelarna med merinoull

Merinoull är ett av de mest funktionella naturmaterialen. Den extremt eftertraktade ullen är ett grundläggande inslag i dee bästa skidunderställen på marknaden. Merino har flera egenskaper som gör den perfekt som ett baslager under skidsemestern. Läs vidare om varför merinoull är så effektiv.

MERINOULL VS. SYNTETISKA MATERIAL

Syntetiska fibrer, såsom polypropen och polyester har en mycket enklare struktur än naturullfibrer. Dessa petroleumbaserade material absorberar eller avger fukt och kan inte andas på grund av den enklare konstruktionen i syntetiska fibrer. När den vävs in i materialet kommer det att begränsas till en enkelriktad fuktig rörelse. Det är inte att jämföra med de överlägsna insulerende egenskaper merinoull.

MERINOULL VS. VANLIG ULL

Jämfört med traditionella har merinoull mjukare och finare fibrer, vilket ger en klart överlägsen konsistens av ull. Den mjuka silkeslika känslan ger att du som har merinoull kläder på, kommer att uppleva en ”itch free” känsla, även om du har känslig hud.

REGLERAR TEMPERATUREN

Det finns miljontals små luftfickor i merinoull. Var enstaka fångar luften och håller kvar kroppsvärmen i både kallt och extremt kallt väder. Merino reglerar naturligtvis din temperatur genom att absorbera och avge fukt. Detta innebär att merino håller dig varm när det är kallt och kyler ner dig när det är varmt.

SUPER MJUKT

Merinoull har en mjuk konsistens som skiljer sig mycket från den riviga känslan i den traditionella ullen. Dessutom har keratinet som finns i merino visat sig bidra till att göra din hud ännu mjukare. Det gör merinoull för ett perfekt material för det första lagret av kläder.

DOFTSKYDD

Merinoull har ett naturligt antibakteriellt skydd, som bygger ett skydd mot illaluktande lukt. Detta innebär att du inte kommer att lukta illa för after ski och underställ av merinoull  kan hålla i flera dagar utan att bli tvättade.

ULTRA ANDNINGSBART

Merino har en naturlig förmåga att transportera bort fukt från kroppen genom att låta luft passerar in och ut. Det innebär att merinoull torkar snabbt och fortsätter att isolera och kyla kroppen.

Som du kan läsa, det finns oerhört många fördelar med merino. Vi kan bara rekommendera merinoull för dina skidunderställ. Efter att vi började med merinoull har vi aldrig återvänt till syntetiskt underställ.

 

Föregående artikel Guide: Montering av MTB styre

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält

 • WearColour

  WearColour Womens Shelter Skiundertrøje

  Ordinarie pris 233 KR
  Nuvarande pris 163 KR
  1 färg tillgänglig

  Teknisk baselayer fra WearColour. Med 91% Polyester, 9% Spandex og en vægt på 170g/m2 har du nogle lette, tynde skiunderbukser som holder dig varme...

  Visa fullständig information
 • More