MTB I NORGE OCH SVERIGE

Allemansrätten, tält och långa ljus nätter gör att bikeparksen i norden är välbesökta. Både i Norge och Sverige finns det många feta bikeparks samtidigt som det är inramat av fantastiska vyer.

TOP 5: DE BEDSTE BIKEPARKS NORGE OCH SVERIGE

5. Isaberg Bikepark

En helt nya bikepark. Massor av roligt till hela familjen. Isberg är i kategorin ”lättare” bikepark.

Isaberg Bikepark hemsida

MTB Skydd till hela familjen. Stora som små. 

4) Vallåsen Bikepark

Har du inte varit på Vallåsen än så är det dags nu! Vallåsen ligger 45 min ifrån Helsingborg. Bikeparken är till för alla. Berget eller rättare sagt som backen som bikeparken är uppbyggd runt är inte brant. Det finns ca. 10 olika spår i flera kategorier. Äger du inte en cykel har du också möjlighet för att hyra en mountainbike där annars kan du också utan problem köra med din hardtail MTB.

Vallåsen Bikepark hemsida

3) Gesunda Bikepark

Gesunda bikepark er en ældre bikepark som løbende udbygges og dermed bringer den up-to-date og et besøg værd. Gesunda er niveauet over Vallåsen, eftersom bjerget har en stejlere hældning, hvilket også ses på udbuddet af spor, der primært er røde og sorte.

Gesunda Bikepark hemsida

mtb-bikeparks-norden

2) Åre Bikepark

Alla i Sverige känner Åre som vårt lands bästa skidort. Men i Åre finns även en av nordens bästa och största bikepark.

Åre Bikepark hemsida

Loose fit och färgstarka MTB kläder passar perfekt till bikepark

1) Hafjell Bikepark

Hafjell är och förblir en av mina all-time favorit bikeparks. Det tar endast 5 timmar från Göteborg. För att få bästa upplevelse rekommenderar jag att du hyr en downhill cykel om du inte har din egen. Det går också bra att köra med en enduro med minimum 160 mm vandring. Men absolut bäst blir det med en downhill cykel.

Hafjell Bikepark hemsida