Från och med den kommande säsongen 14/15 kommer Nike Vision för första gången presentera sina egna Nike googles. Förra säsongen körde Nike en mycket framgångsrik Co-Lab med Dragon Eyewear , men för den kommande säsongen har de beslutat att de kommer stå på egna ben. De nya googlarna, kommande i tre olika modeller, är dock utvecklade i samarbete med ovannämnda Dragon Eyewear, så det är definitivt inte ett sidoprojekt eller några amatörgoggles.

NIKE GOGGLES TILL ALL SLAGS VÄDER

En av de faktorer som Nike Vision har varit mest uppmärksam på i sina nya skidglasögon är att det måste finnas en lins för alla väder. Om inte goggle modellen levereras med två olika linser, så är linsen en ”Transition lins” som anpassar sin färg och synlighet till vädret och miljön.

Nike goggles

RAPID LENS SHIFT

Dessutom har alla Nike glasögon tagits fram för en snabb linsshift, så att du kan smidigt och snabbt kan växla linserna på väg upp i liften om vädret plötsligt ändras från soligt till molnigt eller snöoväder. Det är en extremt stor fördel att alltid ha möjlighet att byta till en lins som matchar vädret. Detta kommer att säkerställa bästa möjliga sikt vid alla tillfällen. Och som sagt, så kommer då alla Nike glasögon med en extra lins.

Se vår fullständiga goggles guide till att lära sig varför det är viktigt att kunna byta lins snabbt

NIKE GOGGLES TEKNOLOGI

För att göra ett betydande intryck på marknaden och leva upp till de förväntningar som krävs av ett märke av Nikes storlek,  är Nike googles späckade med den senaste tekniken för att göra sina glasögon så bekväma och funktionella som möjligt. Nedan kommer jag snabbt beskriva den teknik som du kan hitta i de nya Nike glasögon.

  • Dubbel lins med anti-fog behandling
  • Speed Change Lens System
  • Flexibel och stark polyuretan lins
  • Secure Fit med silikon på remmen
  • Integrerad ventilation
  • Ultimat synfältet

MODELLERNA

Det övergripande temat för alla Nikes nya goggles verkar vara en ramlösa design som ger dig ett bättre och större synfält kombinerat med en elegant och stilfull look.

Alla tre modellerna kan köpas från Black-Snow just nu

NIKE COMMAND

Tillsammans med Khyber är Command toppmodellen, men har lite mer minimalistisk design. Finns i flera olika färger.

Nike Command Black:black

NIKE KHYBER

Khyber är byggd för att passa perfekt och säkert med hjälmen. Samtidigt ger de med sina strap outriggers ostört synfält. Påminner på många sätt om den populära Oakley Crowbar . Finns även i flera olika färgkombinationer

Nike Khyber University Red:Black

NIKE FADE

Den minsta av de tre gogglesmodellerna kommer också att vara lite billigare. Den har en annan cylindrisk lins mot de andras sfäriska lins och lite mindre passform mot ansiktet. Ett starkt alternativ till Command, om du föredrar glasögon med mindre passform. Kommer i många olika färger.

Nike fade cargo khaki:Umber

Det är så nytt per dags dato, men det kommer mer info på Nike Vision hemsida !