När du köper skidor hos oss på Black-snow, finns det några saker som du bör vara medveten om och besluta att din bindning kommer att monteras på rätt sätt och precis som du önskar. Om du köper skidor och bindning tillsammans vi monterar alltid gratis för dig.

VIDEO

Längre ner kan du läsa exakt vad vi vill ha för information och vad du bör notera att när du köper skidor. Men du behöver inte att läsa allt, du kan också bara titta på videon nedan.

 

PLACERING AV BINDNING

Det viktigaste du måste bestämma är där du vill att vi placerar din bindning. Beroende på om du köper en park skida eller freeride skida finns det en skillnad i hur bindningen helst monteras. En parkskida kan lätt monteras i ”Dead Center”, dvs. direkt i mitten av skidan. Då har du både mycket fram och bakskida. Freeride skidorna å andra sidan är typiskt att montera bindningen längre bak på skidan för att ge mer stabilitet och bättre kantgrepp genom en längre framskida.

 

Vi rekommenderar alltid  att få monterat bindningarna på factory rekommendation.

Nedan kan du se lite mer i detalj om vad bindningsplacering innebär för skidor och dess prestanda.

ski-bindinger

Detta innebär att factory recommended är där tillverkaren rekommenderar att bindningen ska monteras. Skidor är byggda enligt att bindningen monteras på denna punkt och du kommer därför att få ut det mesta av skidan med bindningen monteras här. Önskar du factory recommended, noterar du bara detta. Vill du ha en annan plats, är det skrivet som ”-tal cm från centrum.”

Exempel:

Jag vill köpa en Armada AR7 med Salomon STH13 bindning . Jag kör över hela berget och lite park. Jag skulle därför vilja ha bindningen som monteras i -5, så jag har lite mer framskida för körning på pisten och lite offpist. Jag genomför köpet och antecknar i anteckningsfältet: ”Bindande önskade monterade i -5 cm”

Placering-af-binding

STORLEK PÅ PJÄXOR

Nästa sak att kontrollera är din pjäxor, ska du se storleken på dem, så att vi kan ställa bindningarna korrekt och lägga dem med rätt avstånd på skidorna. Det är riktigt lätt att hitta. Nedan kan du se var du hittar pjäxstorlek på ett par Full Tilt pjäxor.

Full Tilt Støvlelængde

Storleken måste du alltid ange i mm eftersom storleken på pjäxor kan variera från märke till märke. Pjäxans mm storlek finner du alltid nere runt sulan. Antingen på sidan av sulan eller på bottnen. (Jag har här angett min egen skostorlek)

Størrelse-af-skistøvler

NIVÅ

Vi måste veta vad din nivå på skidåkningen är, så att vi kan justera dina bindningar till det rätta DIN värdet . Det är med så lätt eller mycket motstånd bindningarna ska släppa pjäxorna. Är du en expert, så ställer vi in bindningarna hårdare än om du är nybörjare.  Skriv också vad du normalt ställa in bindningarna till.

OBS.  Du bör alltid kontrollera vad DIN-värdet på bindningen står på innan du kör iväg. Om det är långt ifrån vad du normalt kör med, kan det vara att du bör ställa om din bindning. Du kan lära dig hur du ställer in dina bindningar här .

Niveau

VIKT

Av samma skäl som ovan, så vi behöver veta din vikt, så att vi kan ställa in bindningarna rätt för dig. Det är precis som när du hyr skidor. Och vi kommer inte använda det för något annat, inte dela med någon, så du kan säkert och bör definitivt, skriva rätt vikt. Annars kan bindningarna vara felaktigt inställda.

Vægt

VAR SKA JAG SKRIVA DET

Såsom kan ses i bilderna ska sedan allt; Platsen för bindning, storleken på din pjäxor, nivå och vikt, fyllas i anteckningsfältet i kassan. Då ser vi vilka preferenser du har och kan montera snabbt och utan problem.

Vi har ett brett utval av freestyle och freeride ski

Jag hoppas att denna guide har hjälpt dig att förstå de parametrar och liknande som vi behöver, när du behöver ha monterat dina bindningar hos oss. Vi monterar dina bindningar gratis, men behöver lite information från dig, så att det kan göras. Det tar inte många sekunder att kolla upp, och är super viktigt för oss att ställa in bindningarna säkert och korrekt för dig.

Skulle du ändå ha några frågor, så är du mer än välkommen att ringa oss på +46 08 50926995 eller skriva till oss på mail@black-snow.se.