Att äga en mountainbike är ett himmelriket för alla perfektionister som gillar att tweake och modifiera sin utrustning. En av de största justering du kan göra på din cykel är att montera ett nytt styre eller ändra placering eller vinkel på det. Här följer en lätt och tydlig översikt på hur du monterar ett sture och lite information på hur du ställer in styret.

Stort utbud av MTB styren till XC, Enduro och Downhill

SÅ MONTERAR DU ETT MTB STYRE

Nytt styre eller modifiering av det existerande är en av de första uppgraderingar många för på deras mountainbike. Det krävs inte så mycket tekniskt kunnande och det kan ha en stor inverkan på din cykling. Därför har den erkänt duktiga producenten Race Face gjorde lätt och tydlig illustration, som klart och tydligt visar hur du monterar ett nytt MTB styre.

Guide till montering av MTB styre

 

TIPS OCH TRICKS TILL MOUNTAINBIKE STYRE

Formen på styret:

Enkelt sagt kan du få två olika typer av MTB styren. Det kan få som ett helt platt styre eller ett så kallat riser-styre, som böjer sig en aning. Riser-styret gör att du kan sitta mer upprätt på din cykel och bättra kontroll. Speciellt på downhill partierna av ett spår då tyngdpunkten flyttas längre bak.

2014_SIXC_Handlebar35mm_Blue_2100x1400_300_RGB-p

Ett riser-styre från Race Face.

Längd:

Tidigare har man alltid sagt att ett mountainbike styre ska vara mellan 55 – 70 cm långt. Men på de senaste år har man pressat längden. Idag är många styren så långa som 80 cm. Ett längre styren gör att du mer kontroll över cykel och att du har möjlighet for att justera din handposition på styret mer. Speciellt vid klättringar då styret också kan användas som en hävstång.

Tjocklek:

Styren kommer i flera tjocklekar. Det har i många år varit standard att MTB-styren är 31,8 mm men på de senaste åren har det kommit fler och fler modeller med 35 mm styren. Om du väljer ett tjockare styre ska också komma ihåg att uppdatera din styrstam så att de passar ihop. Det är delade meningar om det är till fördel med ett tjockare styre. Men det ger möjligheten för styret att bli lättare utan att det tappar i styrka och hårdhet.

FRÅGOR?

Har du fler frågor om montering av MTB styre eller generella frågor om MTB styren så tveka inte att skriva den i kommentatorsfältet under. Vi är här för att hjälpa!