Merinoull är ett av världens mest funktionella naturliga material. Detta gör merino ett grundelementen i de bästa underställen du kan hitta. Merino är har fler egenskaper som gör det perfekt som det innersta lagret på skidresan. Efter du har läst denna guide är jag övertygade om att du kommer välja merinoull nästa gång du köper underställ.

MERINOULL VS. SYNTETISKA MATERIAL

Syntetiska fibrer så som polypropenen och polyester har en mycket enklare struktur jämfört med naturliga material. Dessa petroleumbaserade material absorberar eller friger in fukt och kan heller inte andas pga. den enklare konstruktionen i syntetiska fibrer. När syntetiska fibrer blir sammansatt med andra material blir det begränsat till att fukt endast kan transporteras en väg. De kan heller inte jämföras med överlägsna isolerande egenskaper i merinoull.

Se vårt sortiment av Merinoull

MERINOULL VS. VANLIG ULL

Jämfört med traditionell ull så är har merino mycket finare fibrer och är mjukare. Den mjuka, nästan silkes liknande känslan ser till att du som har merinoull underställ på, vill få en ”klifri” upplevelse. Även om du har känslig hud.

Namnlös

KONTROLLERAR TEMPERATUREN

Det är miljoner av små luftfickor i merinoull. Var endaste en av dem, infångar luft och ser till att kroppsvärmen blir intill kroppen i både kyliga och extremt kalla väderförhållanden. Merino justerar naturligt din temperatur genom att absorbera och släppa ut fukt. Detta betyder att merinoull håller dig varm när det är kallt och kyler dig när det är varmt.

EXTREMT MJUKT

Merinoull har en mjuk textur och det är stora skillnader mellan merino och mer traditionell ull. Som i många tillfällen kliar. Som ett stort plus, så är det naturliga keratinet i merinoullen bevisat att göra din hud ännu mjukare. Detta göra att merinoull perfekt till att vara det lager som är närmaste din kropp.

Mons Royale producerar endast underställ i merinoull. Köp det här!

ANTI-LUKT

Merinoull har ett naturligt anti-bakterie skydd. Vilket betyder att det skyddar mot dålig lukt. Detta betyder att du inte stinka svett till afterski och merinoull kan hålla i flera dagrar utan att du behöver tvätta det.

EXTREMT GODA ANDNINGSEGENSKAPER

Merino kan naturligt transportera bort fukt genom att låta luft andas in och ut. Detta betyder att merino torkar supersnabbt, samtidigt som det fortsätter med att isolera och även kyla din kropp.

Som du kan läsa är det galet många fördelar med merinoull. Vi rekommenderar därför att du endaste har merinoull i dina underställ. Efter att vi själva började använda merino underställ kommer vi aldrig att sluta.